معرفی غذاهی روستا و طرز تهیه آنها (ترشی و شیرینی و مربا و نان و...)
سفره گیلانی، هماهنگ با طبیعت آن، سرسبز، متنوع و انباشته از طبیعتی
محصولات کشاورزی، فراوردههای دامی و ... است. برنج غذای اصلی گیلانیان است، اما
در کنار آن انواع سبزی، تخم مرغ، لبنیات، گوشت پرندگان شکاری، انواع ماهیان
رودخانهای ودریایی وسفره گیلانی راپربارمیکند.
نان نیز اگر چه غذای دوم مردم روستا است، در مناطق مختلف با ترکیبات گوناگونی از
قبیل: آرد گندم، آرد برنج، تخم مرغ، کدو، شیر، شکر و دیگر افزودنیهای طبیعی، گونههای
فراوان دارد.
غذاهای محلی :باقله قاتوق - میرزا قاسمی - سیرواویج - قالیه - کله کباب - سبزی قورابیج - ترش تره - اشکنه - واویشکا - ماهی فیبیج ( شکم پر ) - شورکلی ( ماهی شور ) - ماهی دودی - خالی اوی - ترش کوکو - تابیرون.
مرغ فسنجان :مواد لازم: مرغابی یا اردک یا مرغ محلی ـ مغز گردو ساییده شده ـ ترشی ( رب انار ـ رب گوجه فرنگی) ـ ادویه.
میرزا قاسمی:مواد لازم: بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی.
باقلا قاتق (خورشت باقلی):مواد لازم: لوبیای خورشتی (پاچ باقلا)، شوید (خشک یا تر)، سیر خام ( برگ سیر)، تخم مرغ، ادویه، روغن.
ترش تره: مواد لازم: سبزی (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، چغندر)، برنج، سیرخام، ترشی (آب نارنج یا آب انار)، آلوچه سبز، تخم مرغ، ادویه.
سیرقلیه : نوع اول:مواد لازم: برگ سیر، سیر، شوید خشک، لپه، مرغ، تخممرغ ، ترشی (آبغوره یا آب انار)، ادویه، روغن.
نوع دوم:مواد اولیه: برگ سیر، تخممرغ، ترشی (آب لیمو)، مرغ یا مرغابی، ادویه.
آلو مسما: مواد لازم: گوشت مرغ یا مرغابی، پیاز سرخ شده، آلوی بخارایی، رب گوجه ترش (آب انار یا آب نارنج)، بادمجان، گوجه فرنگی، ادویه.
اناربیج: مواد لازم :گوشت + گردو + پیاز + سبزی + آرد + آب انار + فلفل
ششانداز: بادمجان یا خیار یا کدو حلوایی + گردو + پیاز + رب انار
سیرابیج: برگ سبز سیر + تخممرغ + زردچوبه
شیرین تره: اسفناج + تخممرغ + سیر
خالو آوی: آرد برنج + گوجه سبز + انواع سبزی + شکر + تخممرغ
چخرتمه: مرغ + پیاز + تخممرغ + آب لیمو یا آب نارنج
نازخاتون: گوشت + سبزی( نعناء و جعفری )+ بادمجان + آبغوره
موتنجن: مرغ یا مرغابی + کشمش یا قیسی + گردو + رب انار + شکر
ماهی فیبیج : ماهی (معمولاً سفید) + مغز گردو + سبزی جعفری + سیرتر یا خشک + پیاز + خاویار ماهی
کولی غورابیج : کولی + سبزی معطر + ترشی( آب غوره یا آب نارنج یا انار ترش) + مغزگردو کشمش + نعناع + گلپر + فلفل
واویشکا: دل + جگر + قلوه + پیاز + گوجهفرنگی
ترش شامی: گوشت + پیاز + جعفری + تخممرغ + سیب زمینی + آبغوره
شامی: گوشت + پیاز + تخممرغ + زرد چوبه + فلفل. (ویژه ماه رمضان)
انواع کوکو: کوکوی اشبل، کوکوی گردو، کوکوسبزی و کوکوی اوزون برون و ...
انواع آش: آش شلغم، آش شیر، آش خرشو (از شیر گاو تازه زاییده تهیه میشود)، آش ترش، آش قلمکار و آش فاطمه الزهرا، خولی آش یا خالی آش (برنج + لوبیا چیتی) و ...
انواع کباب: پلا کباب، کباب ترش
انواع چاشنی: کال کباب، بورانی بادمجان، چغندر بورانی، زیتون پرورده ، اشپل (خاویار ماهی)، ماهی شور، ماهی دودی و همچنین درار (به فارسی میگویند نمک سبز) ، یکی از چاشنی هایی است که همراه برخی از میوهها و ماست استفاده میشود و از سبزیهای معطر گوناگون + نمک تهیه میشود.»
شیرینیهای محلی گیلان:- فرنی، رشته و خشکار و ... (عمولاً در ماه رمضان استفاده میشود) ترک حلوا، ککه ، خرش حلوا و سمنو و ... (ویژه عید نوروز)-حلوای رقایب (خیرات در روز عید مردهها)
ککه دبیج : نوعی شیرینی محلی است که با آرد گندم ، روغن ، تخم مرغ و هل و زعفران تهیه می شود .
انواع ترشی: فلفل ترشی، سیرترشی، بادمجان ترشی، هفتابیجار، پیاز ترشی و ...
انواع رب: رب سیب ترش، رب نارنج، رب انار و ...
انواع مربا: مربای بادرنگ، شقاقل، گل قند (گل محمدی)، بهار نارنج، کدو، زغال اخته، ولش (تمشک) و ...
نانهای محلی روستا : خلفه نان - باریکه نون یا نان تیمی جان (نون برنجی ) - گندم لاکو